Op woensdag 31 mei werden tijdens een officieel moment met genodigden, modulaire woningen geplaatst aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek. Dit initiatief, een samenwerking tussen de gemeente Lansingerland, woningcorporatie 3B Wonen en C3 Living, heeft als doel om 132 flexwoningen beschikbaar te stellen voor 150 Oekraïense vluchtelingen en 78 inwoners die met spoed op zoek zijn naar een woning. Eind juni zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in deze woningen. Dit project is onderdeel van een groter initiatief genaamd Langdurige Opvang Oekraïners (LOO).

Eerste flexwoningen LOO1 Nieuwsbericht 768x404

Foto van fotografe Ariane Kok
Hanneke van Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen (links) en burgemeester Pieter van de Stadt voor enkele modulaire woningen op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek.

Tijdens het officiële moment werd, onder toeziend oog van alle samenwerkingspartners, een moduliare woning geplaatst door bouwbedrijf Dura Vermeer. Burgemeester Pieter van de Stadt en Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, waren aanwezig om te assisteren. Dit symboliseerde het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. Momenteel is ongeveer de helft van de woningen op de locatie geplaatst, deze woningen zullen op korte termijn gereed zijn voor bewoning.

 

De combinatie van woningen voor langdurige opvang van Oekraïners en spoedzoekers vervult een langgekoesterde wens van het gemeentebestuur van Lansingerland. De woningen zijn eigendom van 3B Wonen, die tevens het beheer en de verhuur op zich neemt.

 

Trots op behaalde resultaat

Betrokken partijen zijn trots op het behaalde resultaat. Burgemeester Pieter van de Stadt: “Dit project is onder veel tijdsdruk tot stand is gekomen. Normaal heeft woningbouw een doorlooptijd van meerdere jaren. Dit project hebben we het met elkaar in ruim een jaar gerealiseerd. Veel dank aan 3B Wonen, producent C3 Living en de bouwbedrijven Dura Vermeer en Dijkshoorn Infra BV maar ook aan andere samenwerkingspartners die een bijdrage hebben geleverd! Heel fijn dat we hier eind juni de eerste bewoners welkom kunnen heten. Voor hen, de Oekraïense vluchtelingen en de spoedzoekers, doen we dit.” Ook Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, is trots: “Het is een bijzonder project om met elkaar aan te werken. De druk was hoog maar door ieders inzet is het ons gelukt! We helpen niet alleen 150 Oekraïners aan een eigen plek maar we bieden ook 78 nieuwe huurders, die anders geen kans hadden gemaakt op een woning, een thuis. Dat is in deze krappe woningmarkt echt uitzonderlijk!”

 

Planning

De oplevering van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden. Momenteel zijn de eerste woonblokken met modulaire woningen geplaatst, die vervolgens verder zullen worden afgewerkt. In totaal worden er zes woonblokken gebouwd. Voor de Oekraïense bewoners zullen de woningen ook worden ingericht. Eind juni zullen de eerste bewoners worden verwelkomd. Naar verwachting zullen alle 132 flexwoningen begin augustus bewoond zijn. Het proces van toewijzing aan zowel de Oekraïense bewoners als de spoedzoekers verloopt zorgvuldig, waarbij de beschikbare woningen worden afgestemd op een persoon of gezin dat goed past bij dit type woning en de omgeving. Op deze manier krijgen de bewoners weer een veilige plek voor zichzelf. 

Nieuws