Hoi, ik ben Sander.

Binnenkort ga ik in een tiny house in Sittard wonen. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen, want het geeft mij de mogelijkheid om zelfstandiger te worden. Omdat de woning in de buurt van een zorgboerderij wordt geplaatst is er altijd begeleiding in de buurt als het nodig is. Omdat ik door mijn beperking niet alles alleen kan, geeft dit mij een veilig gevoel.

Een tiny house is voor mij groot genoeg. Ik heb een leefruimte, slaapkamer, badkamer en keuken helemaal voor mezelf. Ik verheug mij erop om in het tiny house te gaan wonen. Hierdoor krijg ik vrijheid en ervaar ik toch de veiligheid.

Sander Tiny House

C3 Living zorgt voor huisvesting met maatschappelijke impact. We vinden het bijzonder waardevol dat we, in de huidige woningkrapte, dakloze Paul aan een woning hebben mogen helpen dankzij o.a. Rokus Loopik en Marnix Geus. 

Dat deed Marnix Geus ook niet in de winter van 2021, toen hij dakloze Paul in de Pijp in Amsterdam tegenkwam. Het is al even geleden en het had wat voeten in de aarde, maar gisteren mochten we Paul dan eindelijk ophalen in Zaanstad. Van het bedrag dat hij onze staat heeft gekost met die 6 maanden detentie hadden we veel meer mensen dan alleen Paul kunnen helpen. Evengoed, laten we het over Paul hebben: we hebben Paul gisteren naar zijn nieuwe huis van C3 Living in het zuiden van het land gebracht. Voor een nieuwe start. Een leven dat lijkt op dat van jou en mij. Een leven met een huis en een baan. Want dat heeft hij vandaag ook gefixt. Paul heeft nauwelijks een dag na zijn vrijlating gewoon een baan! Bijna alles waar hij midwinter 2021 op hoopte. (bericht van Rokus Loopik) 

Zorgen we samen voor nog meer huisvesting met maatschappelijke impact? We komen graag met u in contact. 

Ben jij een echte regelaar, met affiniteit voor het hele facilitaire werkvlak, een flexibele doener die bereid is zelf de mouwen op te stropen? Dan ben jij wellicht de facilitaire topper die wij zoeken! Bekijk hier de volledige vacature. 

Rendiz Zorg biedt coaching en begeleiding aan mensen van jong tot oud die door meervoudige problematiekeen afstand hebben tot de arbeidsmarkt/maatschappij. Ons doel is dat mensen weer meedoen en ertoe doenen steeds meer zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij.Op onze locaties werken professionals samen met onze deelnemers. Hierbij wordt ingezet op persoonlijkebegeleiding en coaching van onze deelnemers. Er wordt de mogelijkheid geboden werkervaring op te doen ofeen dagbestedingsplek in te vullen in een professionele setting met als insteek; waardevol bezig zijn en jezelfontwikkelen.We kijken graag samen naar iemands persoonlijke ondersteuningsvraag en groeimogelijkheden om zo samenhet juiste pad te kiezen.

Voor de een is het hebben van een mogelijkheid om dagritme op te bouwen al eengoede start; terwijl voor de ander van belang is om terug te kijken op het leven om van daaruit een nieuwekoers te bepalen en volgende stappen te zetten. Onze begeleiding kenmerkt zich door onze toegankelijkheid en persoonlijke betrokkenheid. We staan samenmet de deelnemer op de werkvloer en geven ruimte voor eigen initiatieven. De deelnemer wordt uitgedaagd,maar houdt de eigen regie.

Voor al onze locaties zijn we op zoek naar een werkbegeleider/coach groen die onze deelnemers begeleidttijdens de groen- en onderhoudswerkzaamheden in de omgeving van Venlo, Horst en Peel en Maas.We zoeken iemand met een ‘’hands on mentaliteit’’ met kennis van het groen, die in staat is met verschillendedoelgroepen te werken, goed gesprekken kan voeren en de dagelijkse werkzaamheden coördineert. Bekijk hier de volledige vacature. .

De mensen van C3 Living genieten in week 31 en 32 van een welverdiende vakantie. Vanaf week 33 staan we weer graag voor u klaar. We wensen u een fijne vakantie toe! 

Werk je graag met mensen en ben je graag bezig met techniek? Ben je graag oplossingsgericht bezig en werk je graag aan realisaties met maatschappelijke impact zoals bijvoorbeeld prefab woningen, prefab badkamers. leslokalen of innovatie oplossingen? Dan ben je bij C3 Living aan het juiste adres! C3 Living bouwt via de prefab methode dus het productieproces speelt zich binnen in onze werkplaats af. Ons team bestaat uit vakmensen en talenten in opleiding. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carriere of zoek je juist een uidagende stageplaats? Voor onze productielocatie in Panningen zoeken we nieuwe collega's! Ben je een handige harry maar beschik je niet over de juiste opleiding? Geen punt, C3 Living ziet ook kansen voor zij-instromers! 

Wij zoeken:

Interesse in bovenstaande functies? Solliciteer via info@c3living.nl. Wens je graag meer informatie of een bezichtiging? Klik hier voor contact. 

Hoe is het nog met Paul?

Vorige week belde Rokus Lopik met bovenstaande vraag. Hoe is het nog met Paul? Die vraag dient een nadere toelichting. Allereerst Rokus. We kennen elkaar al sinds 2013: Rokus was de geestelijk vader van Housing First in Nederland. Een methodiek, door hem ‘geïmporteerd’ uit New York, waarbij dakloosheid simpel doch zeer doeltreffend wordt aangepakt. We verstrekken een woning en kijken daarna hoe we de persoon in kwestie verder kunnen helpen.

Terug naar de vraag: Hoe is het met Paul? Hij zit in Alphen aan de Rijn. Op onze kosten in detentie. Is hij stout geweest ? Ja: de openstaande boetes voor onder andere zwart rijden in de trein heeft hij niet betaald omdat hij het geld niet had. En dan moet je brommen. Rokus en zijn partner in crime Marnix Geus maakten zich boos. Heel boos. Marnix startte al eerder een crowdfunding actie voor Paul.

Rokus zette vervolgens zijn uitgebreide netwerk in. En ik ken Rokus… als hij z’n tanden erin zet dan laat hij niet meer los. Maandagavond laat had ik deze gedreven Amsterdammer weer aan de lijn: ‘Peter als we Paul eerder vrij krijgen, heb jij dan een woning?’ Hij draait er niet om heen… En ja die studio hebben we. Vanuit C3living bouwen we voor een mix van mensen die het even lastig hebben, een volgende stap willen maken of gewoon uit willen vliegen. De plek weten we nog niet.. we hebben woningen van Drenthe tot Limburg en vanaf volgend jaar zelfs in de Randstad. Maar dat we Paul helpen is zeker want daar hebben Vivian Kersten en ik ruim 12 jaar geleden Rendiz en C3living voor opgericht: om bij te dragen aan een waardevol leven voor iedereen. In dit geval door in een woning te voorzien.

Paradijsvogels als Paul… kent u ze ook?

Lees het laatste bericht over Paul op de website van Rokus

Met waardevolle groet,

Peter Broekmans 

C3 Living heeft de afgelopen periode weer diverse (mantel)zorgwoningen mogen plaatsen in o.a. Eindhoven, Venlo en Hout Blerick. C3 Living streeft naar betaalbare huisvesting met maatschappelijke impact en ziet de vraag naar (mantel)zorgwoningen toenemen. Los van de standaardoplossingen denken we graag mee over maatwerk. Interesse in onze oplossingen? Klik hier

 

 

“Een brede glimlach en oprechte dankbaarheid”

beej Mooren naeve heeft naast een open inloop en dienstencentrum nog een heleboel andere activiteiten te bieden waar deelnemers kunnen aansluiten vanuit een dagbestedings- of participatietraject. Voorbeelden hiervan zijn een hout- en fietsenwerkplaats, handwerk café, creatief-, schilder- en het textielatelier djeanZ. Daarnaast kunnen deelnemers aansluiten bij de taalcursus om hun Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren.

Ger is gepensioneerd fietsenmaker met 42 jaar ervaring. Ger: “Wij repareren eigenlijk alles en maken zelfs van twee fietsen één fiets. Het is mooi dat ik de deelnemers wat bij kan brengen over de fietsenbranche en ik hiervoor een brede glimlach terug krijg”. Ali, deelnemer fietsenwerkplaats: “Ik krijg hier niet alleen ondersteuning bij het repareren van fietsen, maar leer ook op een praktische manier de Nederlandse taal. Hierdoor heb ik weer structuur in mijn leven en krijg ik de kans om uiteindelijk weer betaald te gaan werken’’.

Annemarie en Anja zijn vaste werkbegeleiders bij djeanZ en begeleiden de deelnemers in het maken van producten. Annemarie: “Wij recyclen oude jeans tot mooie nieuwe producten, zoals o.a. tassen, schorten en pannenlappen. De deelnemers komen uit verschillende trajecten, met ieder hun eigen verhaal. Wij zorgen voor een gezellige sfeer, bieden een luisterend oor en ruimte voor nieuwe sociale contacten. Dit resulteert in veel waardevolle creaties en momenten”. Deze jeans producten zijn te verkrijgen bij beej Mooren naeve en via de webshop: djeanz.webshopapp.com. Nog oude spijkerbroeken of jeans producten liggen? Lever ze bij ons in en djeanZ geeft het een tweede leven.

Wil je meer weten over de activiteiten en mogelijkheden of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Loop gerust eens binnen bij beej Mooren naeve en we vertellen je graag meer.

Fietenswerkplaats


“Door beej Mooren naeve sta ik veel positiever in het leven”

Het dienstencentrum van beej Mooren Naeve brengt vraag en aanbod bij elkaar in alle dorpen van Gemeente Horst aan de Maas. Iemand die ondersteuning of hulp bij werkzaamheden in of rondom het huis nodig heeft én hier zelf niet meer toe in staat is of niemand in de omgeving heeft die kan helpen, wordt op een laagdrempelige manier gekoppeld aan mensen die deze ondersteuning bieden. Onze diensten worden uitgevoerd door onze deelnemers die werkervaring opdoen of dagbesteding volgen. Onze deelnemers worden tijdens de werkzaamheden begeleid door onze werkbegeleiders en vrijwilligers.

Geert is werkbegeleider bij beej Mooren naeve en gaat iedere werkdag met de deelnemers op pad. “De diensten variëren van tuinonderhoud en reparatiewerkzaamheden tot schilderen en opruimwerkzaamheden. Het mooie is dat ik deze werkzaamheden samen met de deelnemers mag doen. Dit biedt hen een zinvolle daginvulling dat bijdraagt aan zelfontwikkeling, zeker als ze voelen dat ze zo van waarde zijn voor de mensen”.

Drie dagen per week werkt Richard vanuit het dienstencentrum. “Inmiddels werk ik al 2 jaar bij beej Mooren naeve in een dagbestedingstraject en daar ben ik trots op. Het werken in het dienstencentrum biedt mij structuur, sociale contacten en ik kan mijn energie hier volledig in kwijt. Door beej Mooren naeve sta ik veel positiever in het leven”.

De kosten van een dienst bedragen €7,50 per uur, exclusief extra kosten zoals bijvoorbeeld materiaalkosten of stortingskosten. Ter voorbereiding op een dienst bespreken we vooraf de wensen. Wil je graag een dienst afnemen of heb je vragen over het dienstencentrum en de mogelijkheden? Loop gerust eens binnen of bel 077-398 0003. Voor meer informatie over beej Mooren naeve bekijk de site: www.beejmooren-naeve.nl.


Dienstencentrum def

 

Nieuws