Om bezoekers te ontvangen was papierfabrikant Smurfit Kappa Roermond Papier, op zoek naar een modulaire ontvangstruimte bij de entree van het bedrijf. Een ruimte waarin bezoekers zich kunnen aanmelden en wachten op hun gesprekspartner. In de ontvangstruimte is tevens de mogelijkheid voorzien om veiligheidsinstructies te tonen om zo de bezoekers met de juiste papieren het bedrijfsterrein te laten betreden.

C3 Living realiseerde een open, lichte ontvangstruimte voorzien van een sanitair blok. De vloeren zijn afgewerkt met pvc in houtlook. Voor de gevraagde voorzieningen zoals presentatiescherm, aanmeldschermen en telefoon, zijn voldoende aansluitingen meegenomen.

Sr. Advisor Anne Slabbers: ‘We zochten naar een functionele ruimte met een luxe uitstraling. We kozen voor een houten gevelafwerking omdat dit mooi past binnen onze bedrijfsdoelen op het gebied van duurzaamheid. Facility Manager Thijs Urlings: ‘We wilden graag een grote pui zodat de ruimte een open karakter zou krijgen. De grote raampartij creëert nu een mooie verbinding met het bedrijf. 

Anne: ‘Wat ons erg aansprak is het sociaal investeren in mensen waarvoor C3 Living zich hard maakt, ofwel dat zij de modules bouwen en daarbij mensen begeleiden die een kans krijgen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen.’ Thijs: ‘Daar sluit ik mij bij aan en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat’.

Hoe ziet onze toekomstige energievoorziening eruit?

Om bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, heeft Lely, fabrikant van landbouwmachines, 25 nieuwe modulaire woningen op hun campus geopend. Deze woningen bieden onderdak aan in totaal 86 Oekraïense vluchtelingen. 

Het project omvat een mix van 5 Family-woningen en 20 Plus-woningen, die allemaal volledig elektrisch zijn uitgevoerd, waardoor ze duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Deze woningen zijn ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit en kunnen voor een lange periode zorgen voor veel woonplezier.

We danken Lely als opdrachtgever en Dura Vermeer als bouwpartner voor de prettige samenwerking en mooie opdracht.

Maassluis 1

[28 – 38 uur]
[Panningen]

Waardevol werken bij C3 Living

Bij C3 Living denken we niet in beperkingen, maar kijken naar mogelijkheden. Binnen een veilige omgeving werken we met plezier aan een thuis voor iedereen. Samen bouwen en ontwikkelen we modulaire woonoplossingen. Dat doen we met enthousiaste vak professionals en mensen die een inhaalslag maken op de arbeidsmarkt. Vanuit kennis en expertise, maar nog belangrijker; met een sociaal hart, creëren we kansen voor toekomstige bewoners en collega’s. Dat is gewoon best bijzonder.

 

Een gewoon best bijzondere functie als Assistent Logistiek Coördinator 

Je houdt je bezig met het ontvangen, controleren en keuren van inkomende en uitgaande goederen op onze locatie in Panningen. Je bent in het bezit van een heftruckcertificaat en laden en lossen is geen punt. Je neemt binnenkomende goederen in ontvangst en registreert de pakbonnen. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor een efficiënte inrichting van het magazijn en draagt zorg voor een nette werkplek. Het team Logistiek bestaat momenteel uit 2 personen. 


Een voorbeeld van enkele waardevolle taken die je gaat vervullen als Assistent Logistiek Coördinator:  

 • Inkoop en beheer van verbruiksartikelen, en de administratieve afhandeling hiervan; 
 • Het optimaliseren van de goederenstromen t.b.v. het productieproces;
 • Je zorgt ervoor dat de gewenste spullen gereed staan voor je collega’s. 

 

Dit maakt jou waardevol:

 • Jouw verbindende rol met oog voor mens en maatschappij; 
 • Uitdagingen om kunnen zetten naar kansen voor jezelf, de organisatie en onze eindgebruikers;
 • Persoonlijke kwaliteiten zoals: flexibel, enthousiast, nieuwsgierig, praktisch, communicatief, accuraat en secuur;
 • Jouw logistieke expertise en ervaring met het maken van (transport) planningen;
 • Jouw stressbestendigheid, zelfstandigheid en constructieve wijze van samenwerken en coachen;
 • Daarnaast ben je in het bezit van een basis VCA diploma (of ben je bereide deze te behalen) en ben je in bezit van een geldig heftruck certificaat. 

 Gewoon best bijzonder:

 • Salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform cao Metaal en Techniek – Technische installatietechniek.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Metaal & Techniek en reiskostenvergoeding.
 • 200 uur vakantieverlof bij een volledige werkweek van 38 uur.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden.
 • Werken binnen een “thuisomgeving” waarin iedereen elkaar respecteert en waardeert. We nemen de tijd om project opleveringen te vieren met elkaar.

 

C3 Living is onderdeel van Rendiz
Denken in mogelijkheden en ruimte geven aan mensen, dat is wat we bij Rendiz doen. Ruimte om te groeien en te bloeien, want iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal. Door ruimte te geven aan onze mensen en hun verhalen ontstaat iets bijzonders. Daardoor gaan momenten, objecten en materialen leven.

Onze mensen werken met plezier, passie en respect voor elkaar. Dat voel én zie je terug. Een veilige, warme thuishaven waar we samen mooie dingen beleven. Een plek waar ieder op zijn of haar manier zichzelf kan ontwikkelen. Kijkend naar jou als persoon, jouw werkgeluk, jouw passie en ambitie. Daar is altijd ruimte voor. Op die manier ontstaan de mooiste dingen. Dat is voor ons waardevol werken.

 

Iets voor jou?

Stuur je CV én motivatiebrief naar personeelszaken@rendiz.nl

Het blijft een terugkerend probleem voor werkgevers, het vinden van nieuwe mensen.

Peter Broekmans en Vivian Kersten richtten in 2009 Rendiz op; een sociale onderneming waarbinnen mensen met een inhaalslag tot de arbeidsmarkt tot bloei kunnen komen. Met meerdere concepten zoals het runnen van horecalocaties, dagbesteding, het bouwen van modulaire oplossingen -waaronder woningen- en het maken van waardevolle creaties, is er voor ieder persoon een passende werk- of leerplek.

C3Living 2 of 55 groot

De geboorte van C3 Living

In 2015 organiseerde Rendiz een congres over dakloosheid in de regio waarbij het grote tekort aan huurwoningen uiteraard ook aan bod kwam. Het viel ze op dat de doelgroep waarmee zij werken juist diegene zijn die terecht komen in een sociale huurwoning. En omdat zij als geen ander weten dat als je iemand een woning geeft, mogelijk een groot gedeelte van andere problemen ook opgelost wordt, was één en één al snel twee. “Wij gaan prefab woningen en badkamers bouwen voor én met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt!” Het idee voor C3 Living was geboren.

Ieders aandeel is belangrijk

We zitten aan tafel met Joep Gubbels, sinds 2019 verantwoordelijk voor C3 Living, locatie Panningen. “Na de oprichting in 2016 is C3 Living enorm gegroeid. We zijn van 3 á 4 medewerkers naar zo’n 35 collega’s gegaan. Samen bouwen we prefab woningen en badkamers. Ieders aandeel is daarbij belangrijk. Zonder de op maat gezaagde leiding van de een, kan de ander geen wc installeren. Als hier een project wordt afgerond dan heeft elke collega eraan bijgedragen. Dat maakt ons bedrijf zo bijzonder, de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindproduct en het werken met elkaar. Ongeacht achtergrond, leeftijd of talent.”

Een gezonde balans

Ongeveer de helft van de medewerkers van C3 Living maakt een inhaalslag op de arbeidsmarkt. Denk aan zij-instromers, statushouders, vroegtijdige schoolverlaters of mensen met een arbeidsbeperking. De andere helft beheerst het vak. “Zo houden we een gezonde balans tussen mensen die geschoold zijn of over werkervaring beschikken en mensen die begeleiding nodig hebben. Onze ervaren krachten nemen nieuwe collega’s onder de vleugels en leiden ze intern op totdat ze hun taak zelfstandig uit kunnen voeren. Daarna doen zij weer hetzelfde bij nieuwe collega’s.”

C3Living 11 of 55

Steeds een stapje verder

Als leidinggevende probeert Joep zijn bedrijf voor iedereen toegankelijk te maken. “Onze projecten en onderdelen zijn gesorteerd op kleur, zodat iedereen weet welk materiaal bij welke opdracht hoort. Ook hebben we eenvoudig en moeilijker werk, zodat iemand laag in kan stappen en vervolgens door kan groeien. Daarnaast krijgen collega’s die dat nodig hebben één keer per week taalles. De voertaal op de vloer is Nederlands en met negen nationaliteiten in dienst is het Nederlands bijspijkeren geen overbodige luxe. Maar veiligheidstrainingen bieden we juist ook in het Arabisch aan, omdat we zeker willen weten dat iedereen het begrijpt. Ook ondersteunen we onze mensen en helpen we ze op weg met bijvoorbeeld de belastingaangifte of het invullen van gemeenteformulieren. En bij de lunch op vrijdag -deze krijgen medewerkers van ons- bieden we tegenwoordig ook halal frikandellen aan. Zo helpen we elkaar steeds een stapje verder en zorgen we ervoor dat iedereen zich hier thuis voelt.”

Aanwas van collega’s

Op de vraag waar Joep in de huidige arbeidsmarkt zoveel collega’s vandaan haalt antwoordt hij stellig. “Ik wil graag iets betekenen voor een ander en heb daarom nauw contact met bijvoorbeeld gemeenten in de regio en UWV. Zij reiken ons regelmatig kandidaten aan. Maar er zijn ook jongeren van bijvoorbeeld Het Bouwens of Sint Lucas die met C3 Living in aanraking komen omdat ze vanuit school een project voor ons doen. En we zetten natuurlijk ook gewoon vacatures uit en staan op banenmarkten. Statushouders bezoeken ons bedrijf vaak vanuit de gemeente of ze komen via-via hier. Dat was ook het geval bij Zidane en Achmed.

Werk maakt alles beter

Zidane studeerde in Syrië voor ingenieur, toen hij moest vluchten voor de oorlog. “Als ik in mijn eigen land was gebleven dan was ik nu waarschijnlijk overleden of zat ik in de gevangenis. In Nederland is het veilig. Ik ben enorm blij met mijn baan bij C3 Living. Hier krijg ik de kans om de Nederlandse taal te ontwikkelen en dat is nodig om ergens een nieuw bestaan op te bouwen. Taal is de sleutel tot een land, dé manier om snel en fijn met mensen in contact te komen. Groeien in taal is de eerste stap naar een mooie toekomst. Daarnaast geeft deze baan mij vrijheid. Door mijn loon ben ik in staat om zelf dingen te kopen en eigen keuzes te maken.” Zidane heeft inmiddels een jaarcontract, zijn A1 en A2 diploma gehaald én is geslaagd voor zijn rijbewijs. “Ik zou alle statushouders adviseren om zo snel mogelijk aan het werk te gaan, want als je werk hebt dan gaat alles beter.”

Iedereen respecteert elkaar

Die boodschap deelde Zidane ook met Achmed, die hij kent van taalles. “Ik heb mijn verhaal aan Achmed verteld en hem daarmee de motivatie gegeven om ook te gaan werken.” Joep vult aan: “Zidane kwam laatst naar me toe en vroeg of we een plekje hadden voor een vriend van hem. Hoewel de jongen in kwestie van oorsprong journalist is en dus weinig tot geen technische kennis heeft, had hij wel de wil om te werken. Zijn motivatie was genoeg voor mij om hem aan te nemen. Op de werkvloer heeft Zidane hem de fijne kneepjes van het vak geleerd.” Achmed: “Ik ben C3 Living heel dankbaar. Mijn werk is ontspannend. Ik ben bezig met het monteren en installeren van bijvoorbeeld toiletten en wastafels, heel leerzaam. En de collega’s zijn erg aardig. Iedereen respecteert elkaar en we mogen zelfs zingen onder werktijd! Er hangt hier een hele positieve ‘vibe’ die mij elke dag weer energie geeft. Werken is zoveel beter dan leven van een uitkering. Ik merk dat ritme en structuur belangrijk voor mij zijn en doordat ik nu mijn eigen geld verdien kan ik ook sparen voor de toekomst.”

Bronvermelding

C3 Living - Statushouders bouwen prefab woningen en badkamers - WSP Noord-Limburg. (2023b, september 5). WSP Noord-Limburg. https://www.wspnoordlimburg.nl/ervaringsverhalen/c3_living_statushouders_bouwen-prefab_woningen_en-badkamers/

Op woensdag 31 mei werden tijdens een officieel moment met genodigden, modulaire woningen geplaatst aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek. Dit initiatief, een samenwerking tussen de gemeente Lansingerland, woningcorporatie 3B Wonen en C3 Living, heeft als doel om 132 flexwoningen beschikbaar te stellen voor 150 Oekraïense vluchtelingen en 78 inwoners die met spoed op zoek zijn naar een woning. Eind juni zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in deze woningen. Dit project is onderdeel van een groter initiatief genaamd Langdurige Opvang Oekraïners (LOO).

Eerste flexwoningen LOO1 Nieuwsbericht 768x404

Foto van fotografe Ariane Kok
Hanneke van Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen (links) en burgemeester Pieter van de Stadt voor enkele modulaire woningen op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek.

Tijdens het officiële moment werd, onder toeziend oog van alle samenwerkingspartners, een moduliare woning geplaatst door bouwbedrijf Dura Vermeer. Burgemeester Pieter van de Stadt en Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, waren aanwezig om te assisteren. Dit symboliseerde het bereiken van deze belangrijke mijlpaal. Momenteel is ongeveer de helft van de woningen op de locatie geplaatst, deze woningen zullen op korte termijn gereed zijn voor bewoning.

 

De combinatie van woningen voor langdurige opvang van Oekraïners en spoedzoekers vervult een langgekoesterde wens van het gemeentebestuur van Lansingerland. De woningen zijn eigendom van 3B Wonen, die tevens het beheer en de verhuur op zich neemt.

 

Trots op behaalde resultaat

Betrokken partijen zijn trots op het behaalde resultaat. Burgemeester Pieter van de Stadt: “Dit project is onder veel tijdsdruk tot stand is gekomen. Normaal heeft woningbouw een doorlooptijd van meerdere jaren. Dit project hebben we het met elkaar in ruim een jaar gerealiseerd. Veel dank aan 3B Wonen, producent C3 Living en de bouwbedrijven Dura Vermeer en Dijkshoorn Infra BV maar ook aan andere samenwerkingspartners die een bijdrage hebben geleverd! Heel fijn dat we hier eind juni de eerste bewoners welkom kunnen heten. Voor hen, de Oekraïense vluchtelingen en de spoedzoekers, doen we dit.” Ook Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, is trots: “Het is een bijzonder project om met elkaar aan te werken. De druk was hoog maar door ieders inzet is het ons gelukt! We helpen niet alleen 150 Oekraïners aan een eigen plek maar we bieden ook 78 nieuwe huurders, die anders geen kans hadden gemaakt op een woning, een thuis. Dat is in deze krappe woningmarkt echt uitzonderlijk!”

 

Planning

De oplevering van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden. Momenteel zijn de eerste woonblokken met modulaire woningen geplaatst, die vervolgens verder zullen worden afgewerkt. In totaal worden er zes woonblokken gebouwd. Voor de Oekraïense bewoners zullen de woningen ook worden ingericht. Eind juni zullen de eerste bewoners worden verwelkomd. Naar verwachting zullen alle 132 flexwoningen begin augustus bewoond zijn. Het proces van toewijzing aan zowel de Oekraïense bewoners als de spoedzoekers verloopt zorgvuldig, waarbij de beschikbare woningen worden afgestemd op een persoon of gezin dat goed past bij dit type woning en de omgeving. Op deze manier krijgen de bewoners weer een veilige plek voor zichzelf. 

Bent u op zoek naar een modulaire (mantelzorg)woning? C3 Living heeft diverse woonoplossingen waarin uw ouder, kind of andere naaste comfortabel kan wonen. Mogelijk zelfs in uw eigen tuin. Voor de plaatsing van een mantelzorgwoning verleent de gemeente meestal een tijdelijke vergunning, in sommige gevallen kan de woning zelfs vergunningsvrij worden geplaatst. Volgens de wet dient een mantelzorgwoning als tijdelijke oplossing, aan het einde van de mantelzorgperiode moet de woning worden ontmanteld, al dan niet worden verplaatst.

Wij kunnen u indien gewenst volledig ontzorgen van vergunningaanvraag, eventuele aanpassingen tot transport en plaatsing. Wanneer een oplossing niet meer nodig is kan C3 Living tevens het verplaatsen of verwijderen van modulaire woningen organiseren, dat geldt ook voor oplossingen die niet door ons zijn geplaatst.

We denken graag met u mee bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Recente voorspellingen geven aan dat de bevolking van Limburg voorlopig niet zal krimpen, in tegenstelling tot wat eerder werd verwacht. Dit betekent dat er behoefte is aan zowel meer woningen als drinkwater. Om in die behoefte te voorzien is een duurzame aanpak nodig. Een succesvol voorbeeld hiervan zijn de 600 studentenwoningen nabij het ziekenhuis in Maastricht.

In samenwerking met Daiwa House Modular Europe realiseerden we in korte tijd naast de woningen ook de badkamers voor dit project. Joep Gubbels werd hierover geïnterviewd door WML.

Lees het artikel: https://www.wml.nl/zuiver/zuiver/wml-zuiver-1-2023

C3 Living is als onderdeel van Rendiz opgenomen in de Code Sociale Ondernemingen.

Cookies
Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.